Christian Eriksen Helseoppdatering: Han er stabil nå etter å ha kollapset under EM 2024-kampen

Christian Eriksen Helseoppdatering: Han er nå i stabil tilstand etter å ha kollapset under første halvdel av kampen mellom Danmark og Finland EM 2024.

Da den første kampen i gruppe B, Danmark mot Finland i EM 2024 var i gang, var verden vitne til en sjokkerende hendelse da den danske midtbanespilleren og Inter Milan-stjernen Christian Eriksen kollapset nær sidelinjen i løpet av første omgang.

Hendelsen skjedde i 43rd minutt av første omgang da Danmark fikk et innkast. Da Christian Eriksen kom for å motta kastet, falt han plutselig sammen i bakken. Danske spillere, dommer Anthony Taylor ba umiddelbart om legehjelp. Fans og spillere fra begge lag ble tårevåte da alvoret i situasjonen tok en toll på dem.

Danske spillere omringet Eriksen for å gi ham litt privatliv mens behandlingen på banen ble utført. Danmarks kaptein Simon Kjaer sørget for at Eriksen ikke svelget tungen mens han lå nede med smerter.

Situasjonen virket verre da Eriksen umiddelbart ble fraktet til sykehuset. UEFA sendte ut en uttalelse som sa at kampen er utsatt.

LES: Kjente idrettsutøvere som døde på banen mens de spilte sporten

Fans og spillere fra hele verden sendte meldinger om håp, styrke og sympati til Eriksen og det danske laget. Alle ba om at Eriksen skulle komme tilbake til bevissthet og bli frisk. Finske og danske fans på stadion sang Eriksens navn for å vise støtte.

Christian Eriksen Helseoppdatering: Gode nyheter, han har det bra

Eriksens helse er nå stabilisert etter den forferdelige helseskrekken. Spilleren er ved bevissthet og svarer det medisinske teamet på sykehuset. Etter å ha fått en bekreftelse på Eriksens helsetilstand, ble spillet gjenopptatt i København da begge sider kom inn på banen igjen.

Finland vant kampen 1-0 da Pohjanpalo scoret kampens eneste mål, men ikke feiret med hensyn til situasjonen som nettopp hadde skjedd. Eriksen ble kåret som kampens mann. Alle håper og ønsker Christian Eriksen god bedring.