Sakshi Malik Biografie, Netto waarde, Familie, Prijzen, Medailles & Prestaties

Sakshi Malik is een Indiase freestyle worstelaar geboren op 3 september 1992 in het Rohtak-district van Haryana, in een dorp genaamd Mokhra. Sakshi maakte de natie trots door de eerste Indiase vrouwelijke worstelaar te zijn die een medaille won op de Olympische Spelen. Sakshi won de prestigieuze Olympische bronzen medaille in de categorie 58 kg op de Olympische Spelen van 2016 in Rio.

Malik's grootvader Badlu Ram was een inspiratie voor haar omdat hij ook een worstelaar was. Ze komt uit een middenklassegezin met een ouder die werkt als supervisor in een plaatselijke gezondheidskliniek en een als busconducteur bij Delhi Transport Corporation.

Toen ze net 12 jaar oud was, was ze begonnen met haar training onder coach Ishwar Dahiya in een Akhara in het Rohtak-stadion. Ze is een van die Indiase sporters die niet veel in de schijnwerpers staan, maar medailles blijven winnen voor India.

Sakshi Malik Biografie

Carrière en prestaties

Sakshi's eerste succes in de internationale arena was toen ze de bronzen medaille won in het 58 kg freestyle evenement in de Junior Wereldkampioenschappen 2010. Ze won voor het eerst goud in de categorie 60 kg op het Dave Schultz International Tournament 2014. Ze behaalde verder een zilveren medaille op de Glasgow Commonwealth Games 2014. Ze claimde ook een bronzen medaille in de categorie 60 kg op de Aziatische kampioenschappen van 2015 in Doha, Qatar.

Haar grootste prestatie kwam op de Olympische Spelen van 2016 in Rio, waar ze haar gevechten tegen de Zweedse Johanna Mattsson, de Moldavische Mariana Cherdivara won, maar verloor van de Russische Valeria Koblova in de kwartfinale. Maar toen Koblova de finale bereikte, waardoor Sakshi Malik in aanmerking kwam voor de 'herkansingsronde' (waarin de worstelaars die verliezen van de uiteindelijke finalisten strijden om de derde plaats), waar ze in haar eerste gevecht won van Pürevdorjiin Orkhon uit Mongolië .

Sakshi behaalde vervolgens een bronzen medaille en schreef geschiedenis door de eerste Indiase vrouwelijke worstelaar te worden die een Olympische medaille won toen ze een fantastische comeback maakte na een 0-5 achterstand in een etappe, maar later de rollen omdraaide door met 8-5 te winnen in haar gevecht tegen Aisuluu Tynybekova van Kirgizië.

Sakshi was ook te zien in de tweede editie van de Pro Wrestling League, die de Colors Delhi Sultans vertegenwoordigt die in januari 2017 werden gehouden. Ze is momenteel aan het trainen en floreert om goed te presteren op de Olympische Spelen van 2024 in Tokio.

LEES: Mary Kom Biografie

Onderscheidingen en beloningen

• Ze werd geëerd met de Rajiv Gandhi Khel Ratna-prijs in 2016.
  • Ze werd geëerd met de Padma Shri-prijs in 2017.
  • De regering van Haryana bood haar een klasse 2 baan aan en gaf ook 500 vierkante meter grond.
  • Verschillende deelstaatregeringen, Indian Railways en particuliere instanties beloonden haar met meerdere geldprijzen van ₹ 5.7 crores (US $ 800,000).

Sakshi Malik Netto waarde

Het geschatte vermogen van Sakshi Malik is ongeveer $ 1 miljoen tot $ 5 miljoen.

Personal Life

Hoewel Sakshi afkomstig is uit een staat met de laagste kinderseksverhouding (834 tot 1000) en de meeste gevallen van foeticide bij vrouwen, is Sakshi gedurende haar hele carrière een pleitbezorger geweest voor empowerment van vrouwen. Succes behalen en lauweren naar onze natie brengen, bewijzen dat vrouwen de koplopers zijn van succes en in ons land.

De Indian Railways nam Sakshi in dienst op de commerciële afdeling van de Delhi-divisie. Ze werd gepromoveerd tot gazette officer rang nadat ze de Olympische bronzen medaille won. Malik maakt, samen met andere vrouwelijke worstelaars Vinesh Phogat, Babita Kumari en Geeta Phogat, ook deel uit van het JSW Sports Excellence-programma van de particuliere organisatie.

Sakshi trouwde op 2 april 2017 met de Indiase worstelaar Satyawart Kadian. Ze verloofden zich net na de Olympische Spelen in Rio, Satyawart heeft ook dezelfde achtergrond als worstelen en is een medeworstelaar die India vertegenwoordigt. Ze hadden een dikke Punjabi-bruiloft met meer dan 1000 gasten, waaronder een aantal bekende sportpersoonlijkheden zoals Olympische medaillewinnaars Sushil Kumar en PV Sindhu.